Fördelar med att kombinera vitamin D med Lactobacillus-probiotika

Vitamin D

Under höst, vinter och vår är det viktigt att bibehålla sunda nivåer av vitamin D. Låga nivåer har kopplats till säsongsbunden depression (SAD), trötthet, infertilitet, ökad risk för cancer, osteoporos, artrit, hjärtsjukdomar, demens, covid och andra virusinfektioner.

Solens roll & kost
Den bästa källan till vitamin D är solljus, men det finns också i vissa livsmedel som fet fisk och svamp. Tyvärr är det svårt att få i sig tillräckligt via kosten, särskilt under vintermånaderna.

Tillskott & upptag
Ett kvalitativt vitamin D-tillskott kan hjälpa, men många tillskott på marknaden har inte visat sig effektivt höja blodnivåerna av vitamin D.

Kopplingen mellan tarmhälsa och vitamin D
– Dålig tarmhälsa försämrar upptaget av vitamin D.
– Låga vitamin D-nivåer och läckande tarm kan tillsammans leda till kronisk inflammation – en perfekt storm för dålig hälsa.

Vetenskapliga studier visar att:
-Lactobacillus-probiotika kan förbättra kroppens upptag av vitamin D genom att öka produktionen av mjölksyra, vilket aktiverar de enzymer som ansvarar för vitamin D-syntesen.
-Den mest effektiva vitamin D-tillskottet kombineras med probiotika eftersom de samverkar och stärker varandras effekt.
-Kombinationen av probiotika och vitamin D har visats förbättra effekten av antivirala vacciner (t.ex. influensavaccin), vilket är en av anledningarna till att Yourgutplus+ har valts ut för den brittiska covid-vaccinstudien.

Vetenskaplig trovärdighet

Yourgutplus+ har också använts i den nationella brittiska näringsstudien om covid, där det visade en positiv effekt på återhämtning från både tidig och långvarig covid. Produkten ingår även i den senaste näringsstudien för prostatacancer.